Probleme cu convertorul catalitic: cea mai comună

Catalizatorii se află în sistemul de evacuare, între motor și toba de eșapament, și sunt una dintre ultimele linii de apărare împotriva poluării aerului cu vehicule. Ei folosesc bile ceramice și diverse metale prețioase pentru a transforma poluanții, cum ar fi gazele nearsate și oxizii de azot, în gaze inofensive.

Convertoarele catalitice – cunoscute în mod obișnuit ca convertoare catalitice – de multe ori durează 10 ani sau mai mult, dar pot fi deteriorate prin contaminarea altor substanțe prin suprapunere sau supraîncălzire. În plus, metalele pot atrage atenția hoților: convertorii catalitic sunt adesea furați din cauza metalelor prețioase din interior. Convertoarele au cantități mici de platină, rodiu și paladiu, toate acestea fiind valabile pentru comercianții de metale.

Un potențial contaminant este plumbul, care poate distruge catalizatorii, deși este rar printre cei mai comuni contaminanți. Chiar și lichidele de răcire a motorului – care pot scăpa din sistemul de ardere datorită unei etanșeități defecte – și uleiul de motor poate bloca un convertizor catalitic, astfel încât gazele de eșapament să fie limitate în trecerea lor.

Motoarele pentru motoare sunt puțin asemănătoare sportivilor, deoarece necesită mult oxigen pentru a funcționa corespunzător. Dacă scurgerea este limitată, înseamnă că mai puțin aer poate intra în motor și performanța vehiculului suferă. Dacă motorul reacționează încet sau se oprește după o perioadă de funcționare, vina ar putea fi pur și simplu un convertor catalitic înfundat.

Convertoarele catalitice pot, de asemenea, supraîncălzi datorită cantităților excesive de gaze nearsate cauzate de o bujie fără aprindere sau cu o supapă de scurgere care este pierdută. În plus, chiar și un senzor defect de oxigen poate provoca supraîncălzirea.

În cele din urmă, în multe vehicule, convertorul catalitic este amplasat sub vehicul și, ca și alte părți ale sistemului de evacuare, poate fi deteriorat de reziduurile de pe șosea sau de alpinismul pe o bordură. În acest caz, zgomotul tobei sparte poate fi auzit la o distanță mare și este recomandabil să-l schimbați, deși ar putea fi teoretic reparat cu o sudură adecvată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *